top of page
swimyin banner-2.jpg

KEHON PITUUS

Asento, vauhti ja kytkentä

SWIMYIN VAIHE 1
Ajoitus - kaiken tasapaino

SWIMYIN VAIHE 7

Mitä pitempi vesilinja, sitä kovempi runkonopeus. Uimarin asennolla suhteessa vedenpintaan on eniten merkitystä etenemisen näkökulmasta. Mitä pienempi vastus sitä nopeammin ja taloudellisemmin etenet. Lähes kaikki muuttujat uinnissa vaikuttavat asentoon. Tässä tulee uinnin haaste, koska hyvinkin pienillä asioilla tai vähäpätöisiltä vaikuttavilla asioilla voi olla dramaattinen vaikutus asentoon.

Mitä pitempi vesilinja sitä kovempi runkonopeus

Keho lyhyenä.jpeg
Keho pitkänä.jpeg

Näe ero ja ymmärrä vaikutus

Keho lyhyenä.gif

Keho lyhyenä

Tahdistettu krooli ja liukuvan tyylin ajoitus sekoitetaan usein keskenään, koska ne näyttävät etenkin pinnan päältä hyvin samanlaisilta. Aikaero tahdistetun ja liukuvan tyylin välillä on noin 0.3 sek, eli hyvin vähän. Tahdistettu krooli on välivaihe oikean ajoituksen opettelussa. Siinä liukuva käsi lähtee tekemään vetoa, kun palautuva käsi on tullut vierelle. Liike ei ole vielä jatkuva, vaan pysähtelevä.

Keho pitkänä.gif

Keho pitkänä

Lopullinen ajoitus muistuttaa hyvin paljon tahdistettua kroolia, sillä erotuksella, että liike on jatkuvaa. Liukuva käsi lähtee tekemään vetoa, kun palautuvan käden sormet osuvat veteen. Tällä tavoin saamme säilytettyä vakioidun vedon pituuden jatkuvassa liikkeessä. Useimmat kilpauimarit uivat tällä tyylillä harjoitustilanteessa kaikki kelausvauhdit. Pitkän matkan uimareilla (800 m ja 1 500 m) tätä tyyliä näkee hyvin paljon, koska se on usein taloudellisin tapa edetä nopeasti.

Videogalleria

Kun olet opiskellut vapaauinnin rentoa palautusta, on aika siirtyä katsomaan mitä kaikkea videogalleriasta löytyy vaiheesta 2.

Kehon pituus lyhyt vs pitkä veden alta
Kehon pituus lyhyt vs pitkä veden alta

Kehon pituus lyhyt vs pitkä veden alta

00:00
Toista video
Kehon pituus lyhyt vs pitkä veden päältä

Kehon pituus lyhyt vs pitkä veden päältä

00:00
Toista video

Harjoitusohjelma jne

iPhone 13 Pro_harjoitusohjelma vaihe 7.png

Valitse seuraava vaihe

bottom of page